4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Parmigiana alla melanzane

Parmigiana alla melanzane

ingrediënten


25 min
4 personen
2 bolletjes mozzarella

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Leg de plakken aubergine op een schaal en bestrooi ze met zout. Laat een half uurtje staan en maak ondertussen de tomatensaus: verwarm 3 eetlepels olijfolie en fruit de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat op lage stand circa 10 minuten pruttelen.
  • 3 Veeg met keukenpapier het zout en het vocht van de aubergines en dep ze goed droog.
  • 4 Verwarm de rest van de olie. Frituur de aubergineplakken in porties om en om in de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Verwarm de oven op 180°C. Leg een derde van de aubergineplakken in een ovenschaal.
  • 6 Roer de basilicum door de saus en breng verder goed op smaak met zout en peper.
  • 7 Schep een derde van de saus over de aubergine. Strooi er wat Parmezaanse kaas over en maak zo nog twee lagen.
  • 8 Eindig met tomatensaus en verbrokkel hier de mozzarella over.
  • 9 Bestrooi met de laatste Parmezaanse kaas en bak de schotel in circa 30 minuten bruin en knapperig.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 21 gram