4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
home recepten Passievrucht-tiramisu met amaretti

Passievrucht-tiramisu met amaretti

ingrediënten


20 min
4 personen
11 passievruchten
150 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eidooiers

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de eidooiers met de suiker en 1 zakje vanillesuiker in circa 4 minuten luchtig en lichtgeel op een hoge stand. Klop de mascarpone los met de slagroom.
  • 2 Voeg een derde van het eimengsel toe aan de mascarpone en roer glad. Voeg dit mengsel toe aan de rest van het eimengsel en roer voorzichtig glad. Vul grote glazen met een derde van het mascarponemengsel.
  • 3 Doop de helft van de amaretti kort in het sinaasappelsap en leg daarna in een enkele laag op het mascarponemengsel. Schep daarna 3 van de passievruchten erover uit. Herhaal dit. Sluit af met het overige mascarponemengsel en garneer met de rest van de passievruchtpitjes. Laat minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.

bereidingstip

In deze passievrucht-tiramisu wordt rauw ei gebruikt. Het is hierdoor niet geschikt voor ouderen, zieken, zwangeren en jonge kinderen. . Vervang de amaretti in deze passievrucht-tiramisu ook eens door cantuccini of lange vingers. . Verdeel de passievrucht-tiramisu ook eens over kleinere glaasjes en deel dit toetje met meer personen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté