- 1 Klop de eidooiers met de suiker en 1 zakje vanillesuiker in circa 4 minuten luchtig en lichtgeel op een hoge stand. Klop de mascarpone los met de slagroom.
- 2 Voeg een derde van het eimengsel toe aan de mascarpone en roer glad. Voeg dit mengsel toe aan de rest van het eimengsel en roer voorzichtig glad. Vul grote glazen met een derde van het mascarponemengsel.
- 3 Doop de helft van de amaretti kort in het sinaasappelsap en leg daarna in een enkele laag op het mascarponemengsel. Schep daarna 3 van de passievruchten erover uit. Herhaal dit. Sluit af met het overige mascarponemengsel en garneer met de rest van de passievruchtpitjes. Laat minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.
bereidingstip
In deze passievrucht-tiramisu wordt rauw ei gebruikt. Het is hierdoor niet geschikt voor ouderen, zieken, zwangeren en jonge kinderen. . Vervang de amaretti in deze passievrucht-tiramisu ook eens door cantuccini of lange vingers. . Verdeel de passievrucht-tiramisu ook eens over kleinere glaasjes en deel dit toetje met meer personen.