4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta carbonara met boerenkool

Pasta carbonara met boerenkool

ingrediënten


25 min
4 personen
1 pot pastasaus carbonara
350 gram plantaardige spekjes
300 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 el olijfolie in een hoge (pasta)pan. Bak de spekjes op een middelhoge stand in 3 min. knapperig. Hak intussen de knoflook fijn. Bak de knoflook 1 min. met de spekjes mee.
  • 2 Voeg de boerenkool in 2 porties toe en bak nog 3 min. Voeg eventueel een scheutje water toe, zodat de boerenkool al wat slinkt.
  • 3 Voeg de spaghetti met 600 ml water en de pastasaus toe. Breng aan de kook.
  • 4 Zet de warmtebron op een lage stand en kook de pasta in 10-12 min. beetgaar. Roer regelmatig en voeg indien nodig extra water toe.
  • 5 Breng de pasta op smaak met peper en schep op 4 borden.

bereidingstip

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas. . Meer groenten? Voeg dan 500g gehalveerde cherrytomaatjes toe samen met de spaghetti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 923 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 27 gram