- 1 Verhit 2 el olijfolie in een hoge (pasta)pan. Bak de spekjes op een middelhoge stand in 3 min. knapperig. Hak intussen de knoflook fijn. Bak de knoflook 1 min. met de spekjes mee.
- 2 Voeg de boerenkool in 2 porties toe en bak nog 3 min. Voeg eventueel een scheutje water toe, zodat de boerenkool al wat slinkt.
- 3 Voeg de spaghetti met 600 ml water en de pastasaus toe. Breng aan de kook.
- 4 Zet de warmtebron op een lage stand en kook de pasta in 10-12 min. beetgaar. Roer regelmatig en voeg indien nodig extra water toe.
- 5 Breng de pasta op smaak met peper en schep op 4 borden.
bereidingstip
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas. . Meer groenten? Voeg dan 500g gehalveerde cherrytomaatjes toe samen met de spaghetti.