4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met artisjok, ricotta en spek

Pasta met artisjok, ricotta en spek

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram artisjokharten

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

250 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram pastaschelpjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar.
  • 2 Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
  • 3 Verhit intussen de olijfolie en bak hierin de spekblokjes knapperig en goudbruin.
  • 4 Voeg de tijm, knoflook en uien toe en bak deze in circa 8 minuten zacht.
  • 5 Voeg een scheutje van het kookvocht, de artisjok en kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Roer de pasta door de saus en warm kort door.
  • 7 Verdeel de rucola en ricotta over de pasta.
  • 8 Verdeel de rucola en ricotta over de pasta.

wijnadvies

Kies bij dit recept voor I am Pinot Grigio Rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté