4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met aubergine, paprika en tomaat

Pasta met aubergine, paprika en tomaat

ingrediënten


25 min
4 personen
handje rucola

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

250 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram penne

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maal het brood tot grove kruimels in een blender of keukenmachine en houd apart. Kook de pasta beetgaar.
  • 2 Verhit intussen 3 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de knoflook, aubergine, paprika en ui 4-5 minuten. Voeg de tomaten toe en bak ze 3-4 minuten mee.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het broodkruim krokant. Giet de pasta af en schep deze met de yoghurt, kruiden, zout en peper door het groentemengsel.
  • 4 Schep het gerecht in diepe borden en bestrooi met het broodkruim en wat rucola.

bereidingstip

Vervang de Griekse yoghurt door ricotta of mozzarella.. Neem pijnboompitten in plaats van broodkruim.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté