4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met broccoli en ansjovis

Pasta met broccoli en ansjovis

ingrediënten


20 min
4 personen
6 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

75 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

300 gram schelpjespasta

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar. Voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd de broccoli toe en kook mee.
  • 2 Hak 1 teentje knoflook grof. Verhit 2 eetlepels van de olie en bak hierin de gehakte knoflook met de broodkruimels goudbruin. Schep op een bord en meng met de Parmezaanse kaas.
  • 3 Pers de overige knoflook. Verhit de overige olie in de pan en bak hierin de geperste knoflook en de ansjovisfilets met 2 eetlepels van de ansjovisolie circa 2 minuten, tot de ansjovis smelt.
  • 4 Voeg de pasta en broccoli toe, schep door elkaar en breng op smaak met peper. Bestrooi met de kaaskruimels.

bereidingstip

Vervang de ansjovis in dit recept door reepjes gerookte zalm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate