4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met broccoli, peultjes en spinazie

Pasta met broccoli, peultjes en spinazie

ingrediënten


20 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

300 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

200 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

400 gram broccoliroosjes

dit product is niet beschikbaar

4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

350 gram penne

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de ui, bleekselderij en broccoli circa 5 minuten op een hoge stand. Roer regelmatig.
  • 3 Voeg de spinazie handje voor handje toe en laat deze slinken. Voeg de peultjes toe en bak 2-3 minuten mee.
  • 4 Voeg de bouillon en roomkaas toe en roer circa 3 minuten tot de roomkaas is gesmolten. Giet de pasta af, laat uitlekken en roer de pasta door de saus.
  • 5 Neem de pan van de warmtebron, voeg citroenrasp en -sap toe en meng goed. Bestrooi de pasta met de pijnboompitten.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 850 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté