4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met peultjes, citroen en verse kaas

Pasta met peultjes, citroen en verse kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

40 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

400 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

400 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de peultjes eventueel, kook ze 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 2 Kook de pasta beetgaar en giet af.
  • 3 Snijd de rucola eventueel iets kleiner.
  • 4 Verwarm de olijfolie met het citroensap en de peultjes.
  • 5 Voeg zout en peper toe en schep de pasta, de rucola en de ricotta erdoor.
  • 6 Serveer de pasta bestrooid met Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Een fris gerecht vraagt om een wijn met een fris karakter, zoals witte Bordeaux van Bellevue Rougier of Jean Sablenay Sauvignon Blanc. Maar laten we ook de droge witte huiswijn niet vergeten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 28 gram