4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met pikante pompoen en ricotta

Pasta met pikante pompoen en ricotta

ingrediënten


25 min
4 personen
200 gram ricotta
handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

350 gram penne

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 gedroogde chilipepers
2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui, chilipepers en knoflook 2-3 minuten.
  • 2 Schep de pompoen erdoor en bak zachtjes 8-10 minuten.
  • 3 Kook intussen de pasta beetgaar. Giet af en vang wat van het kookvocht op.
  • 4 Schep de pasta met 2-3 eetlepels kookvocht en de helft van de peterselie door het pompoenmengsel.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Verdeel over diepe borden met een schep ricotta en de rest van de peterselie erop.

bereidingstip

Vervang de chilipepers door 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes.. Neem hüttenkäse of roomkaas in plaats van ricotta.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 16 gram