5 personen
eenvoudig
35 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Pasta met tonijn en geroosterde groenten

Pasta met tonijn en geroosterde groenten

ingrediënten


35 min
5 personen
100 milliliter tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes tonijn

dit product is niet beschikbaar

500 gram farfalle

dit product is niet beschikbaar

500 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de tomaten, paprikarepen en rode ui op de bakplaat. Sprenkel er olijfolie en knoflook over en rooster de groenten 15-20 minuten. Schep tussendoor een keer om.
  • 2 Kook intussen de pasta beetgaar. Giet deze af en laat goed uitlekken. Schep er in de pan de tonijn, pesto, groenten en zout en peper door.
  • 3 Schep er een portie uit om mee te nemen als salade (zie tip). Verwarm de rest van de pasta met tonijn en groenten en schep er de tomatenketchup door.

bereidingstip

Maak een picknicksalade van de achtergehouden pasta. Voeg er een handje rucola aan toe, iets kleiner gesneden. En 1 eetlepel gehalveerde olijven, zonder pit of 2 eetl. geroosterde pijnboompitten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 28 gram