1 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Pasta met venkel en garnalen

Pasta met venkel en garnalen

ingrediënten


30 min
1 personen
2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

75 gram rigatone
75 gram penne

dit product is niet beschikbaar

100 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

1 kleine venkelknol

  • 1 Maak de venkelknol schoon en bewaar het fijne groen (als dat eraan zit) voor de garnering. Halveer de knol in de lengte, snijd de harde kern eruit en snijd de rest in smalle reepjes. Breng water met wat zout aan de kook en laat de venkel in circa 3 minuten beetgaar worden. Giet af en laat uitlekken. Laat de garnalen zonodig ontdooien.
  • 2 Kook de pasta beetgaar in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
  • 3 Verhit, terwijl de pasta kookt, de boter in een grote pan en laat de venkel en de ui een paar minuten fruiten zonder ze te laten kleuren. Blus af met de wijn of een scheutje water en laat kort koken. Roer er de crème fraîche door en laat nogmaals kort koken. Breng op smaak met wat zout en peper, roer er de garnalen door en laat doorwarmen zonder te laten koken.
  • 4 Schep de saus door de pasta en bestrooi eventueel met het fijngehakte venkelgroen.

wijnadvies

Mooi te combineren met een fruitrijke Bardolino, een lichte Beaujolais of een rode Lambrusco uit Italië (14-15°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 29 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst