4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta-ovenschotel met tonijn en spinazie

Pasta-ovenschotel met tonijn en spinazie

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram milde 48+ kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram tuinerwten

dit product is niet beschikbaar

2 blikken tonijn in zonnebloemolie
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

500 gram diepvriesspinazie à la crème

dit product is niet beschikbaar

300 gram volkoren penne

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de spinazie op een lage stand in een pan ontdooien.
  • 2 Snipper intussen de uien en snijd de knoflook fijn. Laat de tonijn uitlekken en vang 3 el olie op.
  • 3 Verhit de tonijnolie in een koekenpan en bak de ui in 6 min. op een middelhoge stand lichtbruin. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Roer de bevroren erwten erdoor, breng op smaak met zout en peper en neem de pan van de warmtebron.
  • 4 Giet de pasta af en meng door de spinazie. Schep de erwten en tonijn erdoor en doe in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak in 20 min. in het midden van de oven lichtbruin.

bereidingstip

Door vis uit blik te gebruiken in plaats van verse vis, bespaar je geld zonder in te leveren op smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 664 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 39 gram