4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta pesto met courgette

Pasta pesto met courgette

ingrediënten


20 min
4 personen
75 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bos basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 handje pijnboompitten
2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

125 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

350 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Begin met de pesto. Meng pijnboompitjes, basilicum, knoflook en kaas in een vijzel of met de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg in een straaltje de olie toe en meng nog even tot een dikke saus. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • 2 Kook de pasta in ruim water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Verhit ondertussen de olie in een ruime hapjespan. Bak hierin de spekblokjes knapperig uit. Voeg de courgettelinten toe en bak ze 2-3 minuten mee.
  • 4 Giet de pasta af en voeg toe aan het spek-courgettemengsel. Schep de pesto erdoor.
  • 5 Verdeel over 4 mooie kommen of diepe borden en garneer met een paar basilicumblaadjes en eventueel nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté