4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta pesto met krokante ham

Pasta pesto met krokante ham

ingrediënten


25 min
4 personen
basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

potje rode pesto

dit product is niet beschikbaar

potje groene pesto

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

350 gram pasta

dit product is niet beschikbaar

200 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Kruis de tomaten in of halveer ze, bestrijk ze met olie en bestrooi met zout en peper. Leg de tomaten op een bakplaat en zet 15-17 minuten in de oven.
  • 2 Bestrijk de plakken ham aan beide kanten met olijfolie en leg ze op een andere bakplaat. Bak de ham 10-12 minuten in de oven. Schep de ham van de bakplaat en laat afkoelen en krokant worden op keukenpapier.
  • 3 Kook de pasta beetgaar. Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de pesto erdoor.
  • 4 Giet de pasta af en vang een beetje kookvocht op. Schep de pasta door het pestomengsel en voeg eventueel een scheutje kookvocht toe.
  • 5 Bestrooi de pasta met de kaas, verdeel de gebakken tomaten erover en steek de krokante ham ertussen. Bestrooi met basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 815 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 32 gram