4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta pesto rosso met spinazie en geitenkaas

Pasta pesto rosso met spinazie en geitenkaas

ingrediënten


25 min
4 personen
125 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

90 gram Pesto Rosso

dit product is niet beschikbaar

350 gram penne

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar. Rooster de pijnboompitten intussen in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Verhit de olijfolie in een hapjespan en roerbak hierin de spinazie en knoflook circa 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Giet de pasta af en laat uitlekken. Meng de pesto door de pasta.
  • 4 Schep de spinazie en pijnboompitten met de helft van de geitenkaas erdoor. Bestrooi de pasta met de rest van de geitenkaas.

bereidingstip

Neem grof gehakte walnoten of amandelen in plaats van pijnboompitten voor dit recept.. Vervang de geitenkaas in deze pasta pesto door ricotta.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 25 gram