- 1 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Schud op een bord en laat afkoelen.
- 2 Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak hierin de spinazie en knoflook 3 min. Breng op smaak met zout en peper. Verkruimel de geitenkaas.
- 3 Giet de pasta af en laat uitlekken. Meng de pesto door de pasta. Schep de spinazie en pijnboompitten met de helft van de geitenkaas erdoor. Bestrooi de pasta met de rest van de geitenkaas.
bereidingstip
Kook de pasta al dente zodat hij stevig blijft in de saus. Giet de pasta af en meng de pesto er direct door terwijl de pasta nog warm is, dan neemt de pasta de smaken extra goed op.. <h4>Serveertip</h4> Bestrooi de pasta met extra Parmezaanse kaas of pecorino, verse basilicumblaadjes en geroosterde pijnboompitten. Geef er een frisse tomatensalade bij. . <h4>Pesto groen en rood</h4> • In plaats van rode pesto kun je ook groene pesto nemen. Rode pesto wordt gemaakt van zongedroogde tomaat, noten en kaas en is een smaakvol alternatief voor de klassieke groene variant. Het geeft je pastagerecht een iets vollere, zoetige smaak.<br/> • Rode pesto hoef je, net als groente pesto, niet te verwarmen. Door het door warme pasta te mengen, wordt de pesto vanzelf op temperatuur. Verwarm je het toch mee, doe dit dan kort en op lage stand zodat de smaken behouden blijven.. <h4>Lekker om toe te voegen aan pasta pesto</h4> • Spinazie, geitenkaas, courgette, zongedroogde tomaat en geroosterde noten combineren perfect met rode pesto. Ook lekker: wat zwarte olijven of een snufje chilivlokken voor pit.<br/> • Extra groenten zoals courgette, paprika of rucola.<br/> • Gegrilde kip of vegetarische balletjes.<br/> • Voor een veganistische versie: gebruik edelgistvlokken in plaats van kaas en kies een plantaardige pesto.