4 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
home recepten Pastachips met fetadip

Pastachips met fetadip

ingrediënten


15 min
4 personen
5 sprieten bieslook

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel knoflookpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram farfalle

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de pasta beetgaar in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 2 Meng de farfalle met de olijfolie, knoflookpoeder, Parmezaanse kaas, oregano, zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en bak de pastachips in de oven in circa 20 minuten krokant. Schep halverwege om.
  • 3 Prak intussen de feta, roomkaas en bieslook tot een romige dip. Serveer de pastachips met de fetadip.

bereidingstip

Nog krokantere pastachips? Bak ze in een heteluchtfriteuse of airfryer.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Deze chips is een trendy manier om pasta te bereiden. Maar eerlijk is eerlijk: bij pasta als voorgerecht schenken we traditioneel Italiaans wit. Zoals Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi. Liever bubbels? Kies dan Tiresia Prosecco Frizzante.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 17 gram