4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Pastarolletjes met zalm en dille-ricotta

Pastarolletjes met zalm en dille-ricotta

ingrediënten


35 min
4 personen
200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

8 lasagnevellen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

dille

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta

benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verhit voor de saus de boter in een pannetje en fruit hierin de sjalot. Blus af met de wijn en voeg de laurier toe. Laat zachtjes inkoken tot de helft van de wijn is verdampt.
  • 2 Voeg de kookroom toe en laat nog 1 minuut zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Giet de saus over de pastarolletjes en schud zachtjes met de schaal zodat de saus zich goed verdeelt. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de rolletjes in de oven in circa 20 minuten gaar.
  • 4 Verhit intussen de olie en roerbak hierin de venkel beetgaar. Serveer 2 pastarolletjes per persoon op grote borden met wat saus en leg de venkel erbij. Garneer met wat dille.

bereidingstip

Serveer dit recept met geroerbakte spinazie in plaats van venkel.

wijnadvies

Zalm is vet, maar dille smaakt juist fris. De oplossing zit ‘m in de ricotta, die stuurt ons naar Italië: met Mastio della Loggia Soave komt het allemaal goed.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté