online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Pastasalade met broccoli en geitenkaas

Pastasalade met broccoli en geitenkaas

ingrediënten

200 gram broccoli

6 eetlepels olijfolie

1 theelepel dijonmosterd

2 eetlepels citroensap

200 milliliter gezeefde tomaten

300 gram farfalle

100 gram geitenkaas

200 gram diepvriesdoperwten

10 blaadjes verse basilicum


  • 1 Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de dikke stelen van de broccoli en snijd ze één keer of vaker in de lengte door.
  • 2 Roer in een kom 5 eetlepels olijfolie, de mosterd, het citroensap en de gezeefde tomaten door elkaar.
  • 3 Kook in lichtgezouten water de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de laatste 6 minuten de broccoli meekoken.
  • 4 Laat de beetgare pasta en broccoli in een vergiet of zeef uitlekken. Roer er meteen 1 eetlepel olijfolie door om aan elkaar plakken van de pasta te voorkomen. Laat de pasta afkoelen.
  • 5 Schep de pasta en broccoli in een schaal en roer er de tomatensaus, de doperwten, de verkruimelde kaas en peper en zout naar smaak door. Garneer de salade met basilicumblaadjes.

wijnadvies

Goed te combineren met een Vin de Pays d'Oc chardonnay of sauvignon blanc.


voedingswaarde

energie 540 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 18 gram