4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Pastasalade met broccoli en geitenkaas

Pastasalade met broccoli en geitenkaas

ingrediënten


25 min
4 personen
10 blaadjes verse basilicum
200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

100 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram farfalle

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de dikke stelen van de broccoli en snijd ze één keer of vaker in de lengte door.
  • 2 Roer in een kom 5 eetlepels olijfolie, de mosterd, het citroensap en de gezeefde tomaten door elkaar.
  • 3 Kook in lichtgezouten water de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de laatste 6 minuten de broccoli meekoken.
  • 4 Laat de beetgare pasta en broccoli in een vergiet of zeef uitlekken. Roer er meteen 1 eetlepel olijfolie door om aan elkaar plakken van de pasta te voorkomen. Laat de pasta afkoelen.
  • 5 Schep de pasta en broccoli in een schaal en roer er de tomatensaus, de doperwten, de verkruimelde kaas en peper en zout naar smaak door. Garneer de salade met basilicumblaadjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Goed te combineren met een Vin de Pays d'Oc chardonnay of sauvignon blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip