4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pastasalade met courgette, feta en meloen

Pastasalade met courgette, feta en meloen

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

50 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 kleine cantaloupemeloen

dit product is niet beschikbaar

galiameloen
150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

bakje cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

100 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram pasta

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de pasta beetgaar, giet af, roer er 2 eetlepels olie doorheen en laat afkoelen.
  • 2 Schep de plakjes courgette door 2 eetlepels olie.
  • 3 Verhit een grillpan. Rooster hierin de courgette aan beide kanten 1-2 minuten en zet apart.
  • 4 Rooster de pancetta in de nog hete grillpan krokant en leg op keukenpapier.
  • 5 Meng de afgekoelde pasta met de courgette, tomaatjes, feta, meloen en rucola.
  • 6 Meng de rest van de olie met het citroensap, de pesto, zout en peper. Schep deze dressing door de pastasalade.
  • 7 Verkruimel de pancetta en strooi deze voor het serveren over het gerecht.

bereidingstip

Neem rode grapefruit in plaats van meloen.. Vervang de pancetta door repen achterham en rooster deze niet. Of vervang het vlees door vis (gerookte zalm, forel of makreel).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 865 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté