- 1 Kook de pasta met de bouillonblokjes toegevoegd aan het kookwater. Giet de pasta af, spoel er koud water over en laat afkoelen.
- 2 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Meng de ingrediënten voor de dressing.
- 3 Schep de dressing door de pasta met alle tomaatjes, 2 eetlepels van de tomatenolie, de kip, feta en de helft van de rucola. Bestrooi de salade voor het serveren met de rest van de rucola.
bereidingstip
Vervang de pijnboompitten in deze pastasalade door zonnebloempitten of amandelschaafsel.. <h4>Variatietips </h4> • Vegetarische salade maken? Laat de kip achterwege of gebruik een vleesvervanger. <br/> • Serveer de pastasalade als barbecue bijgerecht. <br/> • Eenvoudiger maken? Gebruik een kant-en-klare dressing in plaats van een zelfgemaakte dressing. <br/> • Voeg avocado toe voor extra smaak. . <h4>Hoelang blijft zelfgemaakte pastasalade goed? </h4> Zelfgemaakte pastasalade blijft 2 tot 3 dagen goed in de koelkast, mits goed bewaard in een luchtdichte bak. . <h4>Hoeveel pastasalade per persoon? </h4> Een goede richtlijn voor de hoeveelheid pasta voor een pastasalade is ongeveer 75-100 gram per persoon.