- 1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg de bouillonblokjes toe aan het kookwater. Giet de pasta af, spoel koud onder stromend water over en laat uitlekken.
- 2 Rooster intussen in een droge, hete koekenpan de pijnboompitten goudgeel. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en halveer de cherrytomaten. Snijd de kipfilets in reepjes en de feta in blokjes. Snijd de rucola grof.
- 3 Meng de slasaus, mosterd, honing en het citroensap tot een dressing. Schep er de pasta, tomaten, kip, feta, helft van de rucola en 1 el olie uit de pot zongedroogde tomaten door. Bestrooi de salade voor het serveren met de rest van de rucola.
bereidingstip
• Tijd winnen? Maak de dressing niet zelf, maar gebruik een kant-en-klare dressing.<br/> • Je kunt deze pastasalade 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en voeg vlak voor het serveren pas de rucola toe. . <h4>Is gerookte kip gezond?</h4> Deze pastasalade krijgt z’n hartige smaak van de gerookte kip. Deze is al gaar en kan zo door de salade. Gerookte kip bevat minder vet dan veel andere vleeswaren en is rijk aan eiwitten. Gerookte kip kan je prima koud eten, dit omdat de kip al volledig gegaard is. . <h4>Smaakmakers voor koude pastasalade</h4> Koude pastasalade wordt extra lekker met verse kruiden zoals basilicum, peterselie of bieslook. Of schep er pesto of tapenade door: smaakmaker en dressing in één! . <h4>Vegetarisch of veganistische pastasalade</h4> Vervang de kippenbouillonblokjes door groentebouillonblokjes en de kip door een vegetarische of vegan vleesvervanger. De feta kun je vervangen door plantaardige feta of weglaten. . <h4>Variatietips</h4> • Vervang de pijnboompitten door zonnebloempitten of amandelschaafsel.<br/> • Voeg avocado toe voor extra smaak.<br/> • Vervang de gerookte kip door gerookte zalm of door olijven. . <h4>Waar is deze pastasalade lekker bij?</h4> Serveer deze pastasalade als bijgerecht bij de barbecue.