4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pastasalade met groene asperges, courgette en zalm

Pastasalade met groene asperges, courgette en zalm

ingrediënten


25 min
4 personen
200 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

handje basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 zalmforelfilets
3 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 grote courgette

dit product is niet beschikbaar

2 kleine courgettes

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram groene asperges
300 gram farfalle

dit product is niet beschikbaar

300 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  • 2 Snijd de onderkanten van de asperges en verdeel de asperges in stukken.
  • 3 Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de asperges met de courgette 3-4 minuten.
  • 4 Schep uit de wok, bestrooi met zout en peper en besprenkel met de azijn.
  • 5 Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en wrijf ze in met een beetje citroensap.
  • 6 Gaar de vis afgedekt in de magnetron 2-3 minuten op 800 Watt of circa 10 minuten in een oven van 190ºC en snijd in stukken.
  • 7 Pureer de citroenrasp met de rest van het citroensap, de overige olijfolie, basilicum en peterselie tot een dressing.
  • 8 Schep deze dressing met de groenten, kappertjes en mozzarella door de pasta.
  • 9 Serveer met de visfilet, maal er wat peper over en garneer met basilicum.

bereidingstip

Vervang de zalmforel door kabeljauw.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1035 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 52 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté