4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Pastasalade met tomaat, mozzarella en spinazie

Pastasalade met tomaat, mozzarella en spinazie

ingrediënten


15 min
4 personen
400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

90 gram groene pesto

dit product is niet beschikbaar

1 mozzarella maxi
250 gram snoeptomaten
pot zongedroogde tomaten
300 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookwater op.
  • 2 Snijd intussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en halveer de snoeptomaten. Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
  • 3 Meng de pasta met de pesto en een beetje kookwater in een grote schaal. Schep alle tomaten, de mozzarella en spinazie erdoor. Breng de salade op smaak met peper.

bereidingstip

Veel gasten, maar een klein budget? Maak een XL-salade met rijst, pasta of aardappelen. Voeg vullende, betaalbare ingrediënten toe zoals kool, peulvruchten of geroosterde groenten. Gebruik oud brood voor croutons en maak zelf toppings zoals gebakken uien of zonnebloempitten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 752 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 32 gram