4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pastasalade met tomatentapenade en parmaham

Pastasalade met tomatentapenade en parmaham

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

150 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

150 gram parmaham

dit product is niet beschikbaar

300 gram pastaschelpjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

100 gram zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

keukenmachine

keukenpapier

  • 1 Pureer de tomaten, de honing, de knoflook en de helft van de basilicum met 3 eetlepels olijfolie grof met een staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Kook de pasta beetgaar en giet af. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 3 Verhit intussen de rest van de olie en bak de ham in een paar minuten aan beide kanten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Schep de tomatentapenade, overige basilicum en feta door de pasta. Verkruimel de krokante ham erover en serveer direct.

bereidingstip

Lekker met een gemengde salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté