4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Pastasaus met blauwschimmelkaas

Pastasaus met blauwschimmelkaas

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels witte wijn

dit product is niet beschikbaar

Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 zakje witte saus

dit product is niet beschikbaar

250 gram hamblokjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram danish blue

dit product is niet beschikbaar

150 gram roquefort
250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

250 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de broccoli net beetgaar. Verwarm in een pan 2 à 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de hamblokjes, voeg de uien toe en laat meefruiten.
  • 2 Doe er de champignons bij, laat zachtjes meebakken en blijf roeren totdat de ingrediënten gaar zijn.
  • 3 Maak de witte saus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg dit toe aan het groentehammengsel en laat even aan de kook komen.
  • 4 Voeg er dan de stukjes blauwschimmelkaas aan toe en laat al roerende zachtjes smelten. Breng met wat peper en Provençaalse kruiden op smaak.
  • 5 Voeg een scheutje witte wijn aan de saus toe, schep er voorzichtig de beetgare broccoli door en laat even meewarmen. Neem daarna direct de pan van de warmtebron.
  • 6 Serveer met pasta tricolore en een frisse salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté