4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Pastaschelpjes met bieten, bosui en feta

Pastaschelpjes met bieten, bosui en feta

ingrediënten


15 min
4 personen
1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram pastaschelpjes

dit product is niet beschikbaar

2 gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olijfolie en laat de bietenblokjes hierin op lage stand opwarmen.
  • 2 Breng een grote pan water met wat zout aan de kook en kook de pastaschelpjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 3 Giet af en schep de hete schelpjes samen met de bosui, de kappertjes en de feta door de bietenblokjes.
  • 4 Breng op smaak met zout en versgemalen peper en een paar druppels balsamicoazijn.
  • 5 Schep als laatste de basilicum door de pasta en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Ook dit gerecht is weer een aanrader met Soave Villa Mondi of Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi. Maar maak ook rustig een uitstapje richting de Loire in Frankrijk en schenk er Muscadet bij!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté