- 1 Verwarm de olijfolie en laat de bietenblokjes hierin op lage stand opwarmen.
- 2 Breng een grote pan water met wat zout aan de kook en kook de pastaschelpjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 3 Giet af en schep de hete schelpjes samen met de bosui, de kappertjes en de feta door de bietenblokjes.
- 4 Breng op smaak met zout en versgemalen peper en een paar druppels balsamicoazijn.
- 5 Schep als laatste de basilicum door de pasta en serveer direct.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Ook dit gerecht is weer een aanrader met Soave Villa Mondi of Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi. Maar maak ook rustig een uitstapje richting de Loire in Frankrijk en schenk er Muscadet bij!