4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Pastaschelpjes met gorgonzola, pijnboompitten en rucola

Pastaschelpjes met gorgonzola, pijnboompitten en rucola

ingrediënten


15 min
4 personen
20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

150 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels extra vergine olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram schelpjespasta

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pastaschelpjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
  • 2 Giet af en schep de olie en kaas erdoor tot de kaas licht gesmolten is.
  • 3 Schep de rucola en pijnboompitten erdoor en breng verder op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Bij dit pastagerechten ontkomen we natuurlijk niet aan Italiaans wit, dat spreekt. Ga voor de Montalto Pinot Grigio of de rosé; van Nero d'Avola.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté