4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pastaschelpjes met pesto en groene asperges

Pastaschelpjes met pesto en groene asperges

ingrediënten


30 min
4 personen
20 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram courgettes

dit product is niet beschikbaar

400 gram groene asperges
300 gram pastaschelpjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar, giet af en schep terug in de pan.
  • 2 Bestrijk intussen de asperges met olie en gril ze in een hete grillpan kort en op een hoge stand rondom bruin.
  • 3 Giet de room bij de pasta en breng op een hoge stand al roerend aan de kook.
  • 4 Snijd de asperges in gelijke schuine stukken. Schakel de warmtebron uit en schep de pesto door de warme pasta (voeg naar smaak meer pesto toe).
  • 5 Bestrooi met de Parmezaanse kaas en wat peper. Schep op voorverwarmde borden en verdeel de asperges erover.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 15 gram