- 1 Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de pasteibakjes staat vermeld. Verwarm de bakjes volgens de aangegeven tijd.
- 2 Bak de blokjes kalfsvlees in 20 gram boter in een koekenpan in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg halverwege de baktijd de mosterd toe. Schep het vlees regelmatig om.
- 3 Smelt de rest van de boter in een sauspan en bak hierin de uisnippers zacht en glazig. Voeg de bloem toe en laat dit mengsel al roerend 2 minuten op een laag vuur bakken. Roer nu beetje bij beetje en voortdurend roerend de warmgemaakte wildfond toe.
- 4 Laat deze vrij dikke saus 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer dan de blokjes kalfsvlees door de saus. Breng deze ragout eventueel op smaak met zout, peper en eventueel wat extra mosterd.
- 5 Zet de pasteibakjes op de borden. Schep de ragout in de bakjes en garneer met een paar cranberry's. Dien meteen op.
bereidingstip
De ragout kan van te voren worden bereid. Verwarm de ragout als de pasteibakjes in de oven staan.
wijnadvies
Duitse of Oostenrijkse Riesling. Ook een niet te zware Chardonnay of Viognier zal een verrukking zijn (9-11ºC).