4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, klein gerecht, brunch, voorgerecht
home recepten Pasteitje met kalfsragout

Pasteitje met kalfsragout

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel cranberry

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter wildfond
30 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram kalfsschnitzels
4 pasteibakjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de pasteibakjes staat vermeld. Verwarm de bakjes volgens de aangegeven tijd.
  • 2 Bak de blokjes kalfsvlees in 20 gram boter in een koekenpan in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg halverwege de baktijd de mosterd toe. Schep het vlees regelmatig om.
  • 3 Smelt de rest van de boter in een sauspan en bak hierin de uisnippers zacht en glazig. Voeg de bloem toe en laat dit mengsel al roerend 2 minuten op een laag vuur bakken. Roer nu beetje bij beetje en voortdurend roerend de warmgemaakte wildfond toe.
  • 4 Laat deze vrij dikke saus 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer dan de blokjes kalfsvlees door de saus. Breng deze ragout eventueel op smaak met zout, peper en eventueel wat extra mosterd.
  • 5 Zet de pasteibakjes op de borden. Schep de ragout in de bakjes en garneer met een paar cranberry's. Dien meteen op.

bereidingstip

De ragout kan van te voren worden bereid. Verwarm de ragout als de pasteibakjes in de oven staan.

wijnadvies

Duitse of Oostenrijkse Riesling. Ook een niet te zware Chardonnay of Viognier zal een verrukking zijn (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 22 gram