4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Pasteitje met vis

Pasteitje met vis

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel verse koriander

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels roerbakolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

400 gram pangasiusfilets

dit product is niet beschikbaar

400 gram tilapiafilets

dit product is niet beschikbaar

4 pasteibakjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de pasteibakjes 5-7 minuten in het midden van de oven zodat ze warm worden.
  • 2 Dep de vis droog met keukenpapier, strooi er zout en peper over en besprenkel met citroensap.
  • 3 Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de knoflook, het kerriepoeder, de paprika en de bosui 2 minuten.
  • 4 Voeg de vis toe en bak deze 3 minuten mee. Schep voorzichtig om. Schep dit mengsel in de warme pasteibakjes en strooi er koriander over.

wijnadvies

De vis verlangt fris wit. Uit Italië bijvoorbeeld de Verdicchio dei Castelli di Jesi Terrazano of de Soave van Villa Mondi. Andere aanraders: Sauvignon Blanc van Berg Schaduw, Qué Mas of Touraine Sauvignon. Met Chablis wordt het een echte verwennerij!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté