4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasteitjes met romige vega kipragout

Pasteitjes met romige vega kipragout

ingrediënten


35 min
4 personen
4 eetlepels sladressing

dit product is niet beschikbaar

100 gram slamelange

dit product is niet beschikbaar

8 pasteibakjes

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 schaaltjes vegetarische kipstukjes
50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

400 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
  • 2 Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de champignons, zout en peper toe en bak 5 min. op een hoge stand. Roer regelmatig.
  • 3 Voeg de vegetarische kipstukjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 3 min. mee op een matige stand. Schenk de bouillon en slagroom erbij en roer goed door. Breng aan de kook en laat 3-5 min. zachtjes koken tot een gebonden saus.
  • 4 Bereid intussen de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Verdeel de sla over 4 borden en besprenkel met de dressing. Vul de pasteibakjes met de ragout en serveer met de sla.

bereidingstip

Vervang je klassieke kipragout door deze vegetarische variant.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 769 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 23 gram