4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasteitjes met romige vega kipragout

Pasteitjes met romige vega kipragout

ingrediënten


online bestellen niet mogelijk

35 min
4 personen
4 eetlepels sladressing

dit product is niet beschikbaar

100 gram slamelange

dit product is niet beschikbaar

8 pasteibakjes

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 schaaltjes vegetarische kipstukjes
50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

dit product is niet beschikbaar

dit product is niet beschikbaar

dit product is niet beschikbaar

400 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
  • 2 Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de champignons, zout en peper toe en bak 5 min. op een hoge stand. Roer regelmatig.
  • 3 Voeg de vegetarische kipstukjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 3 min. mee op een matige stand. Schenk de bouillon en slagroom erbij en roer goed door. Breng aan de kook en laat 3-5 min. zachtjes koken tot een gebonden saus.
  • 4 Bereid intussen de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Verdeel de sla over 4 borden en besprenkel met de dressing. Vul de pasteibakjes met de ragout en serveer met de sla.

bereidingstip

Vervang je klassieke kipragout door deze vegetarische variant.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 769 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 23 gram