uitdagend
50 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
recepten Pastel de galinha

Pastel de galinha

ingrediënten


50 min
1 ei

dit product is niet beschikbaar

10 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

4 drumsticks

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakkwastje

  • 1 Snijd 1 sjalot in stukken. Breng de drumsticks met de stukken sjalot, wortel, laurier en knoflook in de bouillon aan de kook en kook op een lage stand in circa 30 minuten gaar.
  • 2 Giet alles door een zeef en pluk het kippenvlees van het bot.
  • 3 Snipper de andere sjalot. Verhit de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde sjalot.
  • 4 Voeg de paprika en paprikapoeder toe en bak nog een paar minuten op een lage stand.
  • 5 Meng met de kip en breng goed op smaak met zout en peper. Laat deze vulling afkoelen.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200°C. Steek zo groot mogelijke cirkels uit de deegplakjes en leg in het midden een bergje kipvulling. Bestrijk de randen van het deeg met een kwastje met water en druk de flapjes goed dicht.
  • 7 Leg de pasteitjes op de bakplaat, bestrijk met ei en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 8 Serveer de pasteitjes warm of koud.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 9 gram