online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
moeilijk
50 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Pastel de galinha

Pastel de galinha

ingrediënten

2 sjalotjes

4 drumsticks

1 wortel

1 laurierblaadje

2 teentjes knoflook

500 milliliter kippenbouillon

2 eetlepels olijfolie

1 rode paprika

1 theelepel paprikapoeder

10 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

1 ei


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakkwastje

  • 1 Snijd 1 sjalot in stukken. Breng de drumsticks met de stukken sjalot, wortel, laurier en knoflook in de bouillon aan de kook en kook op een lage stand in circa 30 minuten gaar.
  • 2 Giet alles door een zeef en pluk het kippenvlees van het bot.
  • 3 Snipper de andere sjalot. Verhit de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde sjalot.
  • 4 Voeg de paprika en paprikapoeder toe en bak nog een paar minuten op een lage stand.
  • 5 Meng met de kip en breng goed op smaak met zout en peper. Laat deze vulling afkoelen.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200°C. Steek zo groot mogelijke cirkels uit de deegplakjes en leg in het midden een bergje kipvulling. Bestrijk de randen van het deeg met een kwastje met water en druk de flapjes goed dicht.
  • 7 Leg de pasteitjes op de bakplaat, bestrijk met ei en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 8 Serveer de pasteitjes warm of koud.


voedingswaarde

energie 180 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 9 gram