4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

ingrediënten


30 min
4 personen
4 kaiserbroodjes

dit product is niet beschikbaar

60 gram knoflookboter
10 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 groentebouillonblokjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram pittenmix

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 zoetzure appel

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

750 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

airfryer

staafmixer

  • 1 Snijd de pastinaken in stukjes. Snijd de uien grof. Schil de appel en snijd in stukjes.
  • 2 Verhit de boter in een soeppan en bak de pastinaak en ui 5 min. op een middelhoge stand. Rooster intussen de pittenmix in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  • 3 Voeg de bouillonblokjes, appel en 1 liter water toe aan de pan. Laat 15 min. zachtjes koken in een afgesloten pan tot de groente gaar is.
  • 4 Snijd intussen de peterselie fijn en meng ¾ door de knoflookboter. Snijd de bovenkanten van de broodjes kruislings in. Verdeel de boter over de inkepingen. Bak de broodjes in 5 min. lichtbruin in de airfryer op 200°C.
  • 5 Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper. Schep de soep in kommen en bestrooi met de pittenmix en rest van de peterselie. Serveer met de knoflookbroodjes.

bereidingstip

Je hoeft niet per se room te gebruiken voor pastinaaksoep, met voldoende groenten wordt de soep van zichzelf al lekker gebonden.. <h4>Variatietip</h4> Voeg eens wortel toe aan de soep dit geeft een zoetere smaak en een mooie kleur. Ook knolselderij combineert goed met pastinaak en maakt de soep extra romig en aards van smaak. Fan van prei? Die past ook perfect in pastinaaksoep en zorgt voor een zachte, milde uismaak. . <h4>Wat maakt pastinaaksoep zo lekker?</h4> Pastinaak smaakt lichtzoet en gaat goed samen met de frisse appel. De romigheid geeft een extra heerlijke touch. . <h4>Is pastinaaksoep gezond?</h4> Er zitten veel vezels, vitamines C en K, en kalium in. Als je kruiden gebruikt, hebben die ook gezondheidsvoordelen. Maak een keuze of je je soep met of zonder room wil maken. Voor een caloriearmere versie, vervang je de room bijvoorbeeld door yoghurt, halfvolle melk of plantaardige alternatieven. . <h4>Tips om pastinaaksoep te bewaren en in te vriezen</h4> Hoelang je deze soep goedhoudt? Je kunt hem je goed in de vriezer bewaren, voor zo’n 3 maanden. Lekker handig, zeker met drukke dagen. Opwarmen kan in een pan, op laag vuur. Roer regelmatig en laat de soep niet te warm worden. Je kunt ook de magnetron gebruiken. In de koelkast blijft pastinaak een dag of 2 goed. . <h4>Welke specerijen en kruiden zijn lekker bij pastinaaksoep?</h4> • Nootmuskaat voor een warme, zachte smaak.<br/> • Kaneel is subtiel zoet.<br/> • Gember maakt je pastinaak wat licht-pittiger.<br/> • Exotisch? Dat doe je met kerrie.<br/> • Peterselie en bieslook zijn lekker voor de garnering.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 541 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 13 gram