4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pastinaakstamppot met peer, witlof en blauwe kaas

Pastinaakstamppot met peer, witlof en blauwe kaas

ingrediënten


30 min
4 personen
75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

150 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 peren

dit product is niet beschikbaar

400 gram witlof

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

750 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels met de pastinaak in circa 20 minuten gaar in water met zout.
  • 2 Verhit de boter in een wok en roerbak hierin de witlofreepjes 2-3 minuten. Schep de peer erdoor en bak 2 minuten mee.
  • 3 Giet de aardappels en pastinaak af en stamp grof met de melk, zout en peper. Schep de witlof, peer en kaas erdoor.
  • 4 Bestrooi de stamppot voor het serveren met de walnoten.

bereidingstip

Vervang de blauwe kaas in dit recept door geitenkaas.. Neem geroosterd amandelschaafsel in plaats van walnoten.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté