-
1
Verwijder het steeltje van de peer
en halveer de peer in de lengte. Leg
de mooiste helft met de platte kant
naar beneden op een groot bord.
Maak hierin 2 kleine gaatjes op de
plek waar later de ogen komen.
-
2
Snijd van de andere helft dunne
reepjes. Leg deze reepjes aan de
bovenkant rond het smalle deel van
de peer, dit zijn de veren.
-
3
Halveer
de druiven in de lengte en leg aan
de buitenkant van de reepjes peer
zodat de uiteinden van de veren
ontstaan. Verdeel de blauwe bessen
tussen de druiven.
-
4
Snijd van de
wortel 2 pootjes en een snavel en
druk de rozijnen als ogen in de peer. Serveer de pauwenpeer direct.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
| energie |
140 kcal |
| vet |
1 gram |
| verzadigd vet |
0 gram |
| koolhydraten |
30 gram |
| eiwit |
1 gram |