4 personen
gemiddeld
105 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Pavlova met citroensorbet

Pavlova met citroensorbet

ingrediënten


105 min
4 personen
100 gram fruit naar keuze

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wodka
4 bolletjes citroensorbetijs

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

110 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 110°C. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met het citroensap en voeg de suiker geleidelijk toe tot het eiwit schuimig is en stevige pieken vormt.
  • 2 Zeef de maizena en zout erboven en klop dit erdoor.
  • 3 Maak 8 kleine bergjes op de bakplaat en laat ze circa 1,5 uur drogen in de oven. Laat de merengues afkoelen in de oven met de deur open.
  • 4 Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig en zet in de koelkast.
  • 5 Verdeel de merengues over borden en schep er een bol sorbetijs op. Bedruppel eventueel met wodka en schep er een toef slagroom op. Leg er eventueel mooie stukjes fruit naast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 3 gram