4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Pavlova met cranberry-roomijs

Pavlova met cranberry-roomijs

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

200 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 liter slagroomijs
1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

250 gram verse cranberry's

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

spuitzak

  • 1 Verwarm de oven voor op 120ºC.
  • 2 Klop de eiwitten met de citroenrasp en -sap in een grote, schone kom bijna stijf.
  • 3 Voeg de suiker in gedeeltes toe en blijf kloppen tot een glanzend stijf eiwit. Zeef de maizena erboven en klop dit erdoor.
  • 4 Schep met een spatel het eiwit in een ronde of ovale vorm op de bakplaat en bak 1,5 uur in het midden van de oven.
  • 5 Schakel de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen met de deur op een kier.
  • 6 Klop de slagroom met de suiker stijf. Leg de meringue op een platte schaal of bord. Schep bolletjes van het ijs en leg ze op de meringue.
  • 7 Spuit of schep de slagroom er in mooie toeven op en bestrooi met de witte chocolade. Serveer de pavlova direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 875 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 120 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté