8 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Pecan-semifreddo met bitterkoekjes

Pecan-semifreddo met bitterkoekjes

ingrediënten


15 min
8 personen
100 gram bitterkoekjes

dit product is niet beschikbaar

90 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 gram pecannoten

benodigdheden

cakevorm

vershoudfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Rooster de pecannoten circa 5 minuten in de oven en hak ze in stukjes. Klop de slagroom lobbig.
  • 3 Splits de eieren en klop de eidooiers met de suiker luchtig en lichtgeel. Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
  • 4 Meng de pecannoten door het eidooiermengsel en meng dit vervolgens met de room. Spatel dan het eiwitschuim voorzichtig erdoor. Roer als laatste 75 gram van de bitterkoekjes door het mengsel.
  • 5 Giet dit mengsel in de met vershoudfolie beklede cakevorm en zet circa 5 uur in de diepvries tot de semifreddo is bevroren.
  • 6 Neem de semifreddo circa 10 minuten voor het serveren uit de diepvries. Verwijder het folie en snijd het ijs in plakken. Bestrooi met de overige bitterkoekjes.

wijnadvies

Dit recept is erg fijn met een wat donkere, zoete dessertwijn, bijvoorbeeld San Lucar Cream Sherry.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 7 gram