4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Pecorinowafeltjes met doperwtenvulling

Pecorinowafeltjes met doperwtenvulling

ingrediënten


20 min
4 personen
munt
1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ricotta

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

100 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

muffinvorm

4 kommetjes

staafmixer

  • 1 Blancheer de doperwten en spoel ze onder koud water af. Houd 2 eetlepels doperwten apart en pureer de rest glad met de ricotta. Breng op smaak met zout en peper. Klop de olijfolie en de kruiden erdoor.
  • 2 Neem de wafeltjes uit de vorm en leg op borden. Schep wat doperwtenpuree erin en bestrooi met de overige doperwten. Garneer met een paar sprieten bieslook en de muntblaadjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Het Italiaanse woord ‘pecora’ betekent letterlijk: schaap. Pecorino is daarom vooral bekend als de Italiaanse kaas die wordt gemaakt van schapenmelk. Maar er is ook een druif die pecorino heet. Deze druif werd vroeger graag opgegeten door grazende schapen in de wijngaard, vandaar die naam. Terrazzano Pecorino is een fruitige wijn met aanwezige zuren en een klein bittertje. En juist daarom de ideale combinatie bij deze pecorinowafeltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 11 gram