- 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Giet 1 liter kokend water over de kippenbouten en dep ze vervolgens droog. Rooster de kippenbouten circa 40 minuten in de oven, tot ze gaar zijn.
- 2 Kook intussen de sinaasappelrasp, -sap, 3 eetlepels sojasaus, de sherry, 2 theelepels vijfkruidenpoeder, 2 teentjes knoflook, 1 cm gember en de honing tot een saus. Zeef deze saus.
- 3 Bestrijk de kip met de saus en rooster nog 5-10 minuten langer in de oven. Kook intussen de wortel met de rest van de sojasaus, vijfkruidenpoeder, knoflook, gember en de bouillon circa 10 minuten. Pureer tot een gladde saus en zeef deze saus.
- 4 Maak een cirkel van de saus op elk bord en leg een kippenbout erop. Garneer met de koriander.
bereidingstip
Vervang het vijfkruidenpoeder in dit recept door chilipoeder, kaneel en steranijs.
wijnadvies
Probeer eens een lichtgekoelde Australische Merlot bij dit recept.