4 personen
gemiddeld
60 min.
klein gerecht, tussengerecht
home recepten Pekingkip met kruidige wortelsaus

Pekingkip met kruidige wortelsaus

ingrediënten


60 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

3 wortels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels vijfkruidenpoeder
3 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sherry

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

4 kleine kippenbouten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Giet 1 liter kokend water over de kippenbouten en dep ze vervolgens droog. Rooster de kippenbouten circa 40 minuten in de oven, tot ze gaar zijn.
  • 2 Kook intussen de sinaasappelrasp, -sap, 3 eetlepels sojasaus, de sherry, 2 theelepels vijfkruidenpoeder, 2 teentjes knoflook, 1 cm gember en de honing tot een saus. Zeef deze saus.
  • 3 Bestrijk de kip met de saus en rooster nog 5-10 minuten langer in de oven. Kook intussen de wortel met de rest van de sojasaus, vijfkruidenpoeder, knoflook, gember en de bouillon circa 10 minuten. Pureer tot een gladde saus en zeef deze saus.
  • 4 Maak een cirkel van de saus op elk bord en leg een kippenbout erop. Garneer met de koriander.

bereidingstip

Vervang het vijfkruidenpoeder in dit recept door chilipoeder, kaneel en steranijs.

wijnadvies

Probeer eens een lichtgekoelde Australische Merlot bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 30 gram