4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Penne met asperges en parmaham

Penne met asperges en parmaham

ingrediënten


20 min
4 personen
25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

20 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 gram parmaham

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

300 gram penne

dit product is niet beschikbaar

500 gram groene asperges

  • 1 Snijd de harde uiteinden van de asperges en schil de asperges indien nodig licht met een dunschiller. Snijd ze in gelijke stukken en kook in ruim water met zout in circa 5 minuten beetgaar. Giet de asperges af en spoel met koud water.
  • 2 Kook intussen de penne beetgaar in ruim water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 3 Bak de hamrepen in de olie op een lage stand krokant. Voeg de knoflook en asperges toe en roerbak nog een paar minuten.
  • 4 Meng de penne met de asperges, knoflook, ham, rucola en de helft van de kaas. Maal er wat peper over en serveer de penne met de rest van de kaas.

bereidingstip

Je kunt ook een mix van groene en witte asperges gebruiken. Of alleen witte asperges gebruiken. Witte asperges moeten, in tegenstelling tot groene, altijd goed geschild worden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté