4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Penne met bolognese

Penne met bolognese

ingrediënten


20 min
4 personen
85 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

300 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram penne

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui. Halveer de champignons.
  • 2 Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Schep de champignons erdoor en bak nog 2 min.
  • 3 Bak de tomatenpuree 1 min. mee. Voeg de bouillon toe en roer tot een gladde saus. Verwarm de saus 8 min. zachtjes. Breng op smaak met peper.
  • 4 Giet de penne af. Schep de penne en rucola door de bolognesesaus. Breng op smaak met peper en schep op 4 borden.

bereidingstip

Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 24 gram