4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Penne met broccoli

Penne met broccoli

ingrediënten


30 min
4 personen
4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram broccoliroosjes

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillontablet

dit product is niet beschikbaar

300 gram schelpjespasta

dit product is niet beschikbaar

300 gram penne

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

40 milliliter vloeibaar bakproduct
40 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat de boter smelten en roer de bloem erdoor tot deze van de bodem loslaat.
  • 2 Meng de warme melk er al roerend met een garde doorheen. Breng de saus aan de kook en laat een paar minuten al roerende doorgaren.
  • 3 Roer de kaas en knoflook erdoor en laat al roerend smelten. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 4 Kook de pasta in ruim water met het bouillonblokje beetgaar en schep uit het water in een vergiet.
  • 5 Blancheer in hetzelfde water de broccoliroosjes circa 3 minuten. Giet de broccoli af bovenop de pasta in het vergiet en schud goed uit.
  • 6 Vermeng alles met de kaassaus en bestrooi met de bosuitjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 26 gram