4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Penne met garnalen en spinazie

Penne met garnalen en spinazie

ingrediënten


20 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

100 gram ricotta
300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

300 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

400 gram penne

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde basilicum

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 trostomaten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in partjes of plakjes.
  • 2 Meng de tomatenpartjes met de helft van de olijfolie, de helft van de balsamicoazijn, 1 teentje geperste knoflook en 2 eetlepels gehakte basilicum.
  • 3 Kook de pasta beetgaar. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een wok of hapjespan. Schep er 2 geperste teentjes knoflook door en voeg de garnalen toe. Roerbak 2 minuten. Schep de garnalen uit de pan en houd ze even warm.
  • 4 Doe de rest van de balsamicoazijn en de spinazie bij het bakvet en roerbak 2-3 minuten tot de spinazie geslonken is. Voeg zout en peper toe.
  • 5 Schep de garnalen en het tomatenmengsel erdoor. Meng het garnalen-spinaziemengsel door de pasta en serveer het gerecht bestrooid met verkruimelde ricotta of mozzarella, Parmezaanse kaas en basilicum. Garneer met citroen.

wijnadvies

Haal hier uw mooiste, droge witte Italiaanse wijn uit de kast. Het liefst een Verdicchio, een pinot grigio uit Noord-Italië of een Siciliaanse insolia.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 34 gram