4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Penne met lichte saus van tonijn, zwarte olijven en rode paprika

Penne met lichte saus van tonijn, zwarte olijven en rode paprika

ingrediënten


15 min
4 personen
4 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

50 gram kalamata
2 blikjes tonijn op olie

dit product is niet beschikbaar

300 gram penne

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 grote rode ui
2 eetlepels extra vergine olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie en fruit de ui in circa 5 minuten zacht. Breng een grote pan water met zout aan de kook.
  • 2 Voeg de knoflook en de paprika toe aan de uien en bak nog enkele minuten op lage stand mee.
  • 3 Kook de penne volgens de aanwijzing en op de verpakking beetgaar.
  • 4 Laat de tonijn uit elkaar vallen in de pan bij de paprika en uien en warm heel kort door.
  • 5 Schep als laatste de penne, de olijven en de peterselie door de saus en warm alles nog een minuut door.
  • 6 Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper.

wijnadvies

Mooi met een Montalto rosado of een lichte, lichtgekoelde rode zoals Villa Mondi Bardolino. Ook de Chianti van hetzelfde huis past goed bij de vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté