4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Penne met pompoenpesto en rucola

Penne met pompoenpesto en rucola

ingrediënten


20 min
4 personen
85 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram pompoenpitten
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram penne

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram pompoenblokjes

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

keukenmachine

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep de pompoenblokjes op de bakplaat om met 1 el olijfolie. Rooster de pompoenblokjes in 20 min. zacht en gaar. Laat ze 15 min. afkoelen.
  • 2 Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 3 Maal in de keukenmachine of in porties in de hakmolen de pompoen met de knoflook, pompoenpitten en 4 el olijfolie fijn. Schep de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Giet de penne af. Meng de penne met de pompoenpesto en rucola.

bereidingstip

Mis je de basilicum in de pesto? Pureer gerust een handvol basilicumblaadjes mee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 589 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 17 gram