4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Penne met romige paddenstoelensaus en ham

Penne met romige paddenstoelensaus en ham

ingrediënten


20 min
4 personen
4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

150 gram gekookte ham

dit product is niet beschikbaar

300 gram penne

dit product is niet beschikbaar

300 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en boter in een hapjespan en fruit hierin de sjalot 4 minuten op een lage stand. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak enkele minuten mee. Kook intussen de penne beetgaar in water met zout.
  • 2 Voeg de ham en mascarpone toe aan de paddenstoelen en roer tot een gladde saus. Laat niet koken. Giet de penne af en bewaar een kopje van het kookwater.
  • 3 Roer 1-2 eetlepels van het kookwater door de mascarponesaus en breng op smaak met zout en peper. Meng de penne erdoor, schep in diepe borden en bestrooi met de tijm. Maal nog wat peper erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 20 gram