4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Penne met stoofvlees

Penne met stoofvlees

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel bladselderij

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

300 gram penne

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse salie
4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram runderlappen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi het vlees met zout, versgemalen peper en wat bloem en braad op middelhoge stand rondom aan.
  • 2 Voeg de ui toe en bak enkele minuten mee. Doe de knoflook en salie erbij en bak nog 1 minuut. Blus af met de wijn en tomatenblokjes, roer even door, voeg de laurier toe en breng langzaam aan de kook. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op een lage stand in circa 2 uur gaar.
  • 3 Breng ruim water met zout aan de kook en kook de pasta beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 4 Laat de saus zonder deksel intussen wat inkoken en trek het vlees met twee vorken wat uit elkaar.
  • 5 Schep de pasta door de saus en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi met de peterselie en selderij. Lekker met grof geraspte Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté