4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Penne met zalm, spinazie en citroen

Penne met zalm, spinazie en citroen

ingrediënten


20 min
4 personen
300 gram penne

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvrieszalmfilets

dit product is niet beschikbaar

3 citroenen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Leg wat spinazieblaadjes apart voor garnering. Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is.
  • 2 Boen 1 citroen schoon en rasp de schil. Pers een van de andere citroenen en snijd de derde in parten. Voeg zout, peper, citroenrasp en de helft van het citroensap bij de spinazie. Sprenkel de rest van het sap over de vis.
  • 3 Kook de pasta beetgaar. Pureer de spinazie tot een saus, voeg eventueel een scheutje water toe.
  • 4 Verhit een grillpan. Bestrijk de zalm met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper. Rooster de zalm 2 minuten per kant zodat hij van binnen rosé is.
  • 5 Schep de spinaziesaus door de warme pasta. Serveer deze met de zalm erop en garneer met spinazieblaadjes en citroenpartjes.

bereidingstip

Schep eens 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas of 2 eetlepels pesto door de spinaziesaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 34 gram