4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Penne met zeevruchten in romige tomatensaus

Penne met zeevruchten in romige tomatensaus

ingrediënten


20 min
4 personen
Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

400 gram gemengde zeevruchten
snufje chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

400 gram penne

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar. Snijd intussen de steeltjes van de basilicum fijn en houd de blaadjes apart.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui met de fijngehakte basilicumsteeltjes en chilipoeder 1-2 minuten. Voeg de zeevruchten toe en bak even mee.
  • 3 Voeg de tomatensaus en crème fraîche toe en breng op een lage stand aan de kook. Giet de pasta af en laat goed uitlekken.
  • 4 Schep de pasta door de saus en warm afgedekt nog 1-2 minuten door. Bestrooi de pasta met zeevruchten in romige tomatensaus met de basilicumblaadjes en eventueel wat Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Combineer dit recept met een van onze groente bijgerechten of geef er een salade bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté